God kaffe – glade medarbejdere

Danskerne drikker i gennemsnit 4 kopper kaffe om dagen – og de fleste, hvis ikke alle, af de 4 kopper, bliver drukket på kontoret. Men kaffe er ikke bare kaffe – medarbejderne sætter stor pris på, at den kaffe, de drikker, er af god kvalitet.

I 2016 foretog Deloitte en rundspørge blandt 2.086 offentligt og private – og her kortlagde de 39 forskellige personalegoder. Overraskende var den mest populære personalegode hverken en dyr eller omfattende løsning som sundhedsforsikring eller firmabil – men derimod fri kaffe og the.

De senere års udvikling i kaffeindustrien og -forbruget har resulteret i, at vi er blevet langt mere bevidste om, hvilket kaffe vi hælder i os. Det er ikke længere helt ligegyldigt, hvilken kaffe vi får stillet til rådighed. Det kan altså godt betale sig for ledelse at gå den ekstra meter og lægge noget energi i at vælge gode kaffebønner og en god kaffemaskine.

For kaffen er ikke kun noget, vi drikker for at holde energiniveauet oppe. En kop kaffe er også noget, man mødes om i køkkenet, et samtaleemne og sammenhold. Så selvom det er en lille gode, sender det et stort signal til medarbejderne om, at man sætter pris på dem – og gør derfor arbejdspladsen attraktiv at være en del af.